LUNCH W FORMIE
FOODSHARING

Czeka na Was 10 setów do samodzielnego skomponowania.

Lunch 4 dania + chleb
własnego wypieku – 35 zł

Od poniedziałku do piątku
12:00 – 15:00
#foodsharing_concept

Foodsharing w ISTO to okazja do dzielenia się smakiem, doświadczeniem i emocjami w zupełnie nowym wydaniu. To znoszenie barier, budowa więzi, celebrowanie posiłku z innymi.

Wyjdź poza własny talerz i odkryj sety, z których skomponujesz niepowtarzalne danie. Im więcej znajomych przy stole, tym większa liczba setów, a więc i możliwych kulinarnych kompozycji, które stworzycie. Jedzenie to nieodłączna część naszego życia, foodsharing to coś więcej! To przeżycie, którego warto doświadczyć.

Menu

Przystawki

  • RAVIOLI Z DYNIĄ 35 zł

    ravioli z dynią/ piklowana dynia/ piana z sera cheddar/ olej i puder koperkowy

  • TATAR WOŁOWY 45 zł

    tatar z jałówki/ marynowane kurki/ żel z żółtka/ majonez szczypiorkowy

  • KREM Z CZOSNKU 27 zł

    krem z pieczonego czosnku/ żółtko confit/ opalany ziemniak/ smażony czosnek

  • BOCZEK WIEPRZOWY 39 zł

    boczek gotowany metodą sous vide/ krem z prażonego ziemniaka z parmezanem/ musztarda francuska

  • TROĆ MARYNOWANA 42 zł

    troć marynowana w soli i cukrze/ marynowane pomidory/ majonez miso/ tiul miso

Dania Główne

  • RISOTTO 40 zł

    z kaszy samopszy/ czarne kurki/ marynowany burak/

  • POLĘDWICA WOŁOWA 99 zł

    polędwica z polskiej jałówki sous vide/ gratin z topinamburu i ziemniaków/ sos na bazie kości wołowych z sosem ponzu

  • KACZKA SOUS VIDE 79 zł

    pierś z kaczki gotowana metodą sous vide/ puree z selera i jabłka/ karmelizowany korzeń selera/ sos z korpusów z jabłkiem

  • KALAFIOR KARMELIZOWANY 39 zł

    karmelizowany kalafior/ vege demi glace/ marynowany kalafior/ smażona szalotka

  • TROĆ NA PARZE 79 zł

    troć gotowana na parze/ puree z pieczonej dyni piżmowej/ marynowana dynia/ sos maślany z yuzu

Desery

Menu degustacyjne

Zapraszamy w każdy czwartek i sobotę

W pozostałe dni po wcześniejszej rezerwacji 519 073 880.

Menu degustacyjne to wyjątkowa okazja do spróbowania większości dań Szefa Kuchni. Ziemowit Owczarz pracował w nagrodzonej gwiazdką Michelin, krakowskiej restauracji Bottiglieria 1881 oraz w Studiu Qulinarnym. Zdobywał doświadczenie pod okiem takich wirtuozów kuchni, jak: Paulo Airaudo, Felice Lo Basso, Diego Rossi i Giacomo Monzali. Dziś zaprasza Was w kulinarną podróż do ISTO.

Możecie wybrać:

Set 5 dań w cenie 200 zł
Set 7 dań w cenie 250 zł

Na życzenie nasz sommelier dobierze do wybranego setu odpowiednie wina.

* Do każdego rachunku stolików powyżej 8 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości.

Rezerwacja

Zadzwoń i zarezerwuj stolik lub zapytaj o organizację spotkania:
tel. 519 073 880

Napisz do nas kontakt@isto.com.pl. W naszej restauracji mamy możliwość zarezerwowania miejsca przy tradycyjnym stoliku lub w kameralnej loży. Zachęcamy do rezerwacji on-line.